7+3 fontos szempont a tető fedése során!

Akár építkezésről, akár egy komplett felújításról legyen szó, a tető fedése a megoldás a mindig sarkalatos kérdés. Hiszen nagyon sok szempontnak kell megfelelnie az új tetőnek. Különösen nehéz a helyzet akkor, ha nem előre terveztük el a tetőfedés-cserét, hanem például viharkár ért bennünket, vagy bármilyen egyéb okból elkezdett összeomlani a tető. Ilyenkor az ember kénytelen megoldani az új tetőfedést valahogyan, akkor is, ha nem lakik ott, különben a további károk miatt akár az egész háza tönkremehet.

Adódik tehát a kérdés: milyen tetőfedési típust válasszunk? Cserepet, cserepes-lemezt, lindab-tetőt, esetleg valamilyen más fajtát?

Érdemes mérlegelni a szempontokat, átgondolni, mit szeretnénk: milyen legyen nem csak maga a tetőfedés, de a tetőfelújítás vagy tetőcsere menete is. Ebben próbál Önnek segíteni ez a kis lista.

MILYEN SZEMPONTOKNAK KELL TEHÁT MEGFELELNIE A TETŐFEDÉS TÍPUSÁNAK AHHOZ, HOGY A LEGINKÁBB ELÉGEDETTEK LEGYÜNK A VÁLASZTÁSSAL?

1., Egyszerű.Minél kevesebb fáradságot, szervezést, utánajárást igényeljen a felújítási folyamat. Cégünknek, akár egyetlen telefonhívással a teljes munkafolyamatot kiszervezheti.

2., Gyors. Minél hamarabb el lehessen kezdeni, és hamar kész is legyen. A cserepes-lemezzel a tetőfedés cseréje szinte egy szempillantás alatt megvan. Akár pár nap alatt is.

3., Könnyű. A cserepeslemez könnyű, ez pedig a szállítását, mozgatását is egyszerűbbé teszi.

4., Terhelhető. Legyen jól terhelhető, ne szakadjon be könnyen. A cserepes-lemez akár a régi tetőre is ráépíthető, így összeomlás-biztos lesz a tetőnk.

5. Jól szigetel. A tetőnek jól kell szigetelnie, nehogy beázzon. A tető nagyobb elemekből áll, ezért kevesebb helyen tud beázni.

6., Vízhatlan. A cserepes lemez vízhatlan, azaz nem szívja magába az esővizet, mint a hagyományos cserép. Ezáltal tartósabb és jobban tűri az esőzéseket.

7., Ne kelljen utólag foglalkozni vele. Hacsak nem éri katasztrófa, – például viharkár – a tetőfedést, a cserepes-lemez nem igényel további karbantartást.

+1.,Csendes. Senki sem bánja, ha nem sok mindent kell helyben, a háznál fúrni-faragni. A cserepes-lemez ilyen, hiszen a gyárban már elkészítik, méretre vágják, a tetőre csak fel kell illeszteni. Ezért a szomszédaink is hálásak lesznek.
+2., Könnyen és gyorsan javítható. Nagyobb kár esetén a cserepes-lemezekből könnyen elérhető az után gyártott darab, illetve maga a javítás is nagyon hamar elkészül.
+3., Olcsó. Minden egyéb szempont figyelembevétele mellett mindenki szeretné a leginkább pénztárca kímélő megoldást megtalálni. Ez nagy valószínűséggel a cserepes-lemez, illetve tető lesz.

Láthatjuk tehát, hogy rengeteg szempontot érdemes figyelembe venni a tetőfedő típusának kiválasztásakor. A tetőfedés legtöbb problémájára viszont biztosan a leginkább megfelelő megoldás a cserepes-lemez, avagy Lindab-tető. Ha a cserepes-lemezt választjuk, számtalan kellemetlenségtől kíméljük meg nemcsak magunkat, de a pénztárcánkat és a szomszédainkat is.

Amennyiben pedig cégünkre bízza a tetőcsere teljes kivitelezését, sem szerveznie, sem idegeskednie nem kell tovább egy percig sem! Hiszen a cégünk minden terhet levesz a válláról, már ami a tetőcserét illeti! Így Önnek nincs más dolga, mint gyönyörködni az új cserepes lemez!