Miért válassza a cserepes lemeztetőt! 

Abban az esetben, ha egy új cserepes lemeztető építéséről van szó, vagy esetleg a már meglévő otthona külsejét szeretné felújítani. Mindkettő helyzet során el kell azon gondolkodni, hogy milyen fedőelemet válasszunk a tetőfedés szempontjából. Ugyanis a hagyományos cseréptől, zsindelyen át, teljesen az újkori vívmányok általi, svédacél alapanyaggal rendelkező cserepes lemez berendezések széles választékáig terjed a választék.

tetőfedés folyamán hosszútávra szükséges tervezni, időtálló megoldást kell szem előtt tartani. Senki előtt nem lesz újdonság, hogy az épületek során a legnagyobb használatnak a tetők vannak kitéve. A természeti viszonyok, környezeti hatások mind hatással vannak rá, ugyanis esik az eső, süt a nap, és a nap pedig UV sugarakat bocsájt ki. Ezt leszámítva fúj a szél, továbbá természeti elemek is hatást gyakorolnak a tetőre.  Ezekkel párhuzamosan még teherbírónak is szükséges lennie a tetőnek, ugyanis a téli időszak alatt még akár a vastag hó és jégtakaró is ellepheti. A tető kivitelezése folyamán cserepeslemez eszközöket alkalmaznak.

Miért örvend népszerűségnek a cserepes lemeztető?

cserepes lemez Budapest egyik legfontosabb tulajdonságai között említhető meg, hogy roppant könnyű. A szinte már pehely könnyű cserepes lemez négyzetméterenként nagyjából 5 kilogrammot nyom. Ezzel ellentétben az ehhez képest csak nem tízszeres súllyal rendelkező hagyományos cserepekkel.

cserepeslemez tetőfedés egy lényegesen költséghatékonyabb megoldás. Ugyanis a folyamán szinte nem is fog keletkezni selejt és maradandó törmelék, abból adódóan, hogy méretre szabottan szükséges legyártatni a kellendő mennyiséget. Ebből adódóan, a járulékos költségek is csökkeni fognak, mondjuk, ha nem szükséges többletet beszerezni. Akkor a szállított súly, ezáltal a fuvardíj is alacsonyabb lesz.

A Lindab-tetők lényegesen biztonságosabbak, mint a hagyományos cserépből kivitelezett tetők. Hiszen kis súlyuknak és könnyű szerkezetüknek köszönhetően könnyebben fognak ellenállni a viharok eredményezte elemi károknak. Fémes szerkezetükből adódóan vízállók, ezzel ellentétben a kisebb vízmennyiséget felszívó cseréptetők nem, ezért a fagykár sem fog problémát okozni a lemezekben.

Abból adódóan, hogy az előre tervezésnek köszönhetően akár méretre szabottan, még nagy táblákban is lehetséges a szállítani a tetőfedés kivitelezéséhez szükséges cserepes lemezeket, ezáltal a felszerelése is lényegesen gyorsabb, mint a sok időt igénylő hagyományos cserepek felhelyezése.

Továbbá, a cserepeslemez sima felülettel rendelkezik, ezáltal nehezebben fog rajta megragadni a por, a piszok vagy netán a moha, ebből adódóan lényegesen tisztábban fogja tartani a hagyományos cseréptetővel szemben. Csúszós felületének köszönhetően pedig még a hóréteg is gyorsabban eltűnik majd róla.

Válassza a cserepes lemeztető kivitelezését!

A egyedivé fogja tenni házának tetejét, ugyanis változatos szín és forma lehetőségekkel kivitelezik őket, a hagyományos színeken át, a rusztikusig, és teljesen a legmodernebb dizájnnal ellátott kivitelezésig, hagyományos magasabb és nem annyira megszokott alacsonyabb hullámmal rendelkező kivitelezésben is. Matt felület során előnyösebben hasonlít majd a normál tetők kinézetére, azonban fényes felületeket is lehetséges választania a roppant széles termékpalettából. Tetőjavítás, tetőfelújítás!

Csupán egyetlen hátrányt tudnánk megemlíteni a esetében, az pedig a zajosság, amelyet néhányan megfogalmaznak. Fémes anyagból készül, ebből adódóan jobban hallani felületén az eső kopogását. Viszont ez megfelelő fóliázás és tetőszigetelés kivitelezésével optimálisra csökkenthető. Bádogos itt!