MIÉRT VÁLT A CSEREPES LEMEZTETŐ OLYAN NÉPSZERŰVÉ A HÁZÉPÍTŐK KÖRÉBEN?

Akár új háza építéséről, akár meglévő otthona külső felújításáról van szó, mindkét esetben elgondolkodtató, hogy milyen cserepes lemeztető alkalmazzon a tetőfedésre. Hiszen hagyományos cseréptől, zsindelyen át, egészen az újkori vívmányoknak köszönhető svédacél alapanyagú cserepes-lemezek széles választékáig terjed a paletta.

tetőfedő során hosszútávra kell terveznie, időtálló megoldásban kell gondolkodnia. Senki előtt nem titok, hogy az épületek esetében a legnagyobb igénybevételnek a tetők vannak kitéve. A természeti körülmények,  környezeti hatások valamennyien hatnak rá. Hiszen esik az eső, süt a nap, mely UV sugarakat bocsát ki és fúj a szél. Valamennyi természeti elem hatást gyakorol a tetőre.  Ezek mellett még teherbírónak is kell lennie a tetőnek. Hiszen télen még akár a vastag hó és jégtakaró is rátelepedhet. A tető készítése során cserepeslemezt használnak.

cserepeslemez egyik legelőnyösebb tulajdonsága, hogy könnyű. A majdhogynem pehelykönnyű cserepes lemez négyzetmétere körülbelül öt kilogrammot nyom. Ellentétben az ehhez képest csaknem tízszeres súllyal bíró hagyományos cserepekkel.

Cserepes lemeztetők népszerűsége

cserepeslemez kivitelezés szempontjából sokkal gazdaságosabb. Mivel itt szinte nem is keletkezik selejt és maradék törmelék, annak következtében, hogy méretre szabottan lehet legyártatni a szükséges mennyiséget. Ebből következően a járulékos költségek is csökkenhetnek. Például, ha nem kell többletet rendelni, akkor a szállított súly. Így a fuvardíj is csökkenhet.

A cserepes tetők sokkal biztonságosabbak, mint a hagyományos cserépből készült tetők. Mivel kis súlyukból és könnyű szerkezetükből adódóan könnyebben ellenállnak a viharok okozta elemi károknak. Fémes szerkezetüknek köszönhetően vízhatlanok, ellentétben a kisebb vízmennyiséget felszívó cseréptetőkkel. Így a fagykár sem okozhat problémát a cserepes lemezekben.

Mivel az előre tervezés jóvoltából méretre szabottan, akár nagy táblákban is lehet szállítania tetőfedéshez szükséges cserepes lemezeket. Így a szerelése sokkal gyorsabb, mint az időigényes hagyományos cseréprakásé.

Mivel a cserepeslemez felülete sima, így nehezebben ragad meg rajta a por. A piszok vagy akár a moha, ezért sokkal tisztábban tudja tartani, mint a hagyományos cseréptetőt. Csúszós felületéből adódóan még a hóréteg is hamarabb eltűnik róla.

A Lindab cserepes lemezek egyedivé varázsolják a tetőt. Hiszen változatos szín és formavilággal gyártják őket, a hagyományos színektől, a rusztikuson keresztül, egészen a legmodernebb dizájnnal ellátott kivitelig. Hagyományos magasabb és kevésbé megszokott alacsonyabb hullámú változatban is. Matt felület esetén jobban fog hasonlítani a normál tetőkre, de fényes felületeket is lehet választania széles termékpalettából.

Talán egyetlen hátrányként a esetén a zajosságot szokták megfogalmazni. Fémes anyagából adódóan jobban hallatszik rajta az esőkopogás. Azonban ez megfelelő fóliázással és tetőszigeteléssel optimálisra csökkenthető.

Ismerje meg cégünket! Hívjon minket mostBádogos Budapest, bádogozás Budapest