Blog

7+3 szempont a tetőfedés típusának kiválasztásakor

Akárépítkezésről, akár egy komplett felújításról legyen szó, a tetőfedés megoldásamindig sarkalatos kérdés, hiszen nagyon sok szempontnak kell megfelelnie az újtetőnek. Különösen nehéz a helyzet akkor, ha nem előre terveztük el atetőfedés-cserét, hanem például viharkár ért bennünket, vagy bármilyen egyébokból elkezdett összeomlani a tető. Ilyenkor az ember kénytelen megoldani az újtetőfedést valahogyan, akkor is, ha nem lakik ott, különben a további károkmiatt akár az egész háza tönkremehet.

Adódiktehát a kérdés: milyen tetőfedési típust válasszunk? Cserepet, cserepes-lemezt,lindab-tetőt, esetleg valamilyen más fajtát? Érdemes mérlegelni a szempontokat,átgondolni, mit szeretnénk: milyen legyen nem csak maga a tetőfedés, de atetőfelújítás vagy tetőcsere menete is. Ebben próbál Önnek segíteni ez a kislista.

Milyen szempontoknak kell tehát megfelelnie a tetőfedéstípusának ahhoz, hogy a leginkább elégedettek legyünk a választással?

1., Egyszerű.Minél kevesebb fáradságot, szervezést, utánajárást igényeljen a felújításifolyamat. Cégünknek, akár egyetlen telefonhívással a teljes munkafolyamatotkiszervezheti.

2., Gyors. Minél hamarabb el lehessen kezdeni, és hamar kész is legyen. Acserepes-lemezzel a tetőfedés cseréje szinte egy szempillantás alatt megvan.Akár pár nap alatt is.

3., Könnyű. A cserepes-lemez könnyű, ez pedig a szállítását, mozgatását isegyszerűbbé teszi.

4., Terhelhető. Legyen jól terhelhető, ne szakadjon be könnyen. A cserepes-lemezakár a régi tetőre is ráépíthető, így összeomlás-biztos lesz a tetőnk.

5. Jól szigetel. A tetőnek jól kell szigetelnie, nehogy beázzon. A Lindab-tetőnagyobb elemekből áll, ezért kevesebb helyen tud beázni.

6., Vízhatlan. A cserepes lemez vízhatlan, azaz nem szívja magába az esővizet,mint a hagyományos cserép. Ezáltal tartósabb és jobban tűri az esőzéseket.
7., Ne kelljen utólag foglalkozni vele. Hacsak nem éri katasztrófa, 
például viharkár - a tetőfedést, acserepes-lemez nem igényel további karbantartást.

+1.,Csendes. Senki sem bánja, ha nem sok mindent kell helyben, a háználfúrni-faragni. A cserepes-lemez ilyen, hiszen a gyárban már elkészítik, méretrevágják, a tetőre csak fel kell illeszteni. Ezért a szomszédaink is hálásaklesznek.
+2., Könnyen és gyorsan javítható. Nagyobb kár esetén acserepes-lemezekből könnyen elérhető az utángyártott darab, illetve maga ajavítás is nagyon hamar elkészül.
+3., Olcsó. Minden egyéb szempont figyelembevétele mellett mindenki szeretné aleginkább pénztárcakímélő megoldást megtalálni. Ez nagy valószínűséggel acserepes-lemez, illetve Lindab-tető lesz.

Láthatjuktehát, hogy rengeteg szempontot érdemes figyelembe venni a tetőfedés típusánakkiválasztásakor. A tetőfedés legtöbb problémájára viszont biztosan a leginkábbmegfelelő megoldás a cserepes-lemez, avagy Lindab-tető. Ha a cserepes-lemeztválasztjuk, számtalan kellemetlenségtől kíméljük meg nemcsak magunkat, de apénztárcánkat és a szomszédainkat is.

Amennyibenpedig cégünkre bízza a tetőcsere teljes kivitelezését, sem szerveznie, semidegeskednie nem kell tovább egy percig sem! Hiszen a cégünk minden terhetlevesz a válláról, már ami a tetőcserét illeti! Így Önnek nincs más dolga, mintgyönyörködni az új cserepes-lemez avagy Lindab-tetőjében!