Blog

7+3 szempont a tetőfedés típusának kiválasztásakor

Akár építkezésről, akár egy komplett felújításról legyen szó, a tetőfedés megoldása mindig sarkalatos kérdés, hiszen nagyon sok szempontnak kell megfelelnie az új tetőnek. Különösen nehéz a helyzet akkor, ha nem előre terveztük el a tetőfedés-cserét, hanem például viharkár ért bennünket, vagy bármilyen egyéb okból elkezdett összeomlani a tető. Ilyenkor az ember kénytelen megoldani az új tetőfedést valahogyan, akkor is, ha nem lakik ott, különben a további károk miatt akár az egész háza tönkremehet.

Adódiktehát a kérdés: milyen tetőfedési típust válasszunk? Cserepet, cserepes-lemezt,lindab-tetőt, esetleg valamilyen más fajtát? Érdemes mérlegelni a szempontokat,átgondolni, mit szeretnénk: milyen legyen nem csak maga a tetőfedés, de atetőfelújítás vagy tetőcsere menete is. Ebben próbál Önnek segíteni ez a kislista.

Milyen szempontoknak kell tehát megfelelnie a tetőfedés típusának ahhoz, hogy a leginkább elégedettek legyünk a választással?

1., Egyszerű.Minél kevesebb fáradságot, szervezést, utánajárást igényeljen a felújítási folyamat. Cégünknek, akár egyetlen telefonhívással a teljes munkafolyamatot kiszervezheti.

2., Gyors. Minél hamarabb el lehessen kezdeni, és hamar kész is legyen. A cserepeslemezzel a tetőfedés cseréje szinte egy szempillantás alatt megvan.Akár pár nap alatt is.

3., Könnyű. A cserepeslemez könnyű, ez pedig a szállítását, mozgatását is egyszerűbbé teszi.

4., Terhelhető. Legyen jól terhelhető, ne szakadjon be könnyen. A cserepes-lemezakár a régi tetőre is ráépíthető, így összeomlás-biztos lesz a tetőnk.

5. Jól szigetel. A tetőnek jól kell szigetelnie, nehogy beázzon. A Lindab-tető nagyobb elemekből áll, ezért kevesebb helyen tud beázni.

6., Vízhatlan. A cserepeslemez vízhatlan, azaz nem szívja magába az esővizet,mint a hagyományos cserép. Ezáltal tartósabb és jobban tűri az esőzéseket.
7., Ne kelljen utólag foglalkozni vele. Hacsak nem éri katasztrófa, 
például viharkár - a tetőfedést, a cserepeslemez nem igényel további karbantartást.

+1.,Csendes. Senki sem bánja, ha nem sok mindent kell helyben, a háznál fúrni-faragni. A cserepeslemez ilyen, hiszen a gyárban már elkészítik, méretre vágják, a tetőre csak fel kell illeszteni. Ezért a szomszédaink is hálásak lesznek.
+2., Könnyen és gyorsan javítható. Nagyobb kár esetén acserepes-lemezekből könnyen elérhető az utángyártott darab, illetve maga ajavítás is nagyon hamar elkészül.
+3., Olcsó. Minden egyéb szempont figyelembevétele mellett mindenki szeretné aleginkább pénztárcakímélő megoldást megtalálni. Ez nagy valószínűséggel acserepes-lemez, illetve Lindab-tető lesz.

Láthatjuk tehát, hogy rengeteg szempontot érdemes figyelembe venni a tetőfedés típusának kiválasztásakor. A tetőfedés legtöbb problémájára viszont biztosan a leginkább megfelelő megoldás a cserepes-lemez, avagy Lindab-tető. Ha a cserepes-lemezt választjuk, számtalan kellemetlenségtől kíméljük meg nemcsak magunkat, de a pénztárcánkat és a szomszédainkat is.

Amennyiben pedig cégünkre bízza a tetőcsere teljes kivitelezését, sem szerveznie, sem idegeskednie nem kell tovább egy percig sem! Hiszen a cégünk minden terhet levesz a válláról, már ami a tetőcserét illeti! Így Önnek nincs más dolga, mint gyönyörködni az új cserepes-lemez avagy Lindab-tetőjében!