Blog

A cserepes lemez 8 előnye a klasszikus cseréppel szemben

Cserepes lemez

Amikor atetőfedés típusa kerül szóba, sokan sajnos csak egyetlen megoldást tartanaküdvözítőnek, ez pedig a klasszikus cserép. Pedig a legtöbb esetben jobbmegoldás lenne a cserepes-lemez, avagy Lindab-tető. Ebben az írásunkbansegítünk választani, azaz felsoroljuk Önnek a cserepes-lemez 8 előnyét aklasszikus cseréppel szemben.

1., Tartós.Sokan azért tartanak a cserepes lemeztől, mert úgy gondolják, nem állja kieléggé az idő próbáját. Pedig az árához viszonyítva, a tartóssága is jó. A Lindab-tetőtnem kell gyakrabban cserélni, mint amilyen gyakran egy átlagos család felújítjaa házát, a Lindab-tető vagy cserepes lemez átlagos élettartama ugyanis 30-40év.

2., Esztétikus. Ugye, hogy Önnek is számít, hogy az új tetőfedés legyen széplátvány, hogy mosolyogjunk mindig, amikor kilépünk a házból? A mai moderntechnológiának köszönhetően a cserepes-lemezek sokkal szebbek, messziről márnehezen lehet őket megkülönböztetni a vadonatúj cseréptől.

3. Modern. A cserepes lemez a régi házakat újjá varázsolja, az újaknak pedigsegít megőrizni a szépségét. A cserepes-lemezből készült tetőfedés tökéletesenillik olyan, új építésű házakra is, melyeknek összképét a hagyományos cseréprontaná. Ide tartoznak a könnyűszerkezetes házak is.

4., Legyen jó színben. A tetőfedés színe illeszkedjen a homlokzathoz, valaminta ház és a kert színvilágához. A cserepes-lemezek esetén rengeteg szín közüllehetséges kiválasztani a leginkább megfelelőt. A hagyományos cserép ugyanis színbensem illik mindenhová.

5., Nem unalmas. Ha végig megyünk egy átlagos utcasoron, szinte mindenholhagyományos cserepet látunk. Ettől azonban még egyáltalán nem jön meg a kedvünka hagyományos cserép választásához, hiszen azt látjuk, hogy ezek a cserepek márrosszul állnak, el vannak mozdulva, mohásodnak, elszíneződtek, esetleg eltörtekvagy hiányoznak. Ha cserepes-lemezt választunk, nem csak hogy elkerüljük ezeketa problémákat, de a mi tetőfedésünk egy üde színfolt is lesz az utcában a többiház között.

6. Nem mohásodik. A cserepes lemez avagy Lindab-tető nem szívja meg magátvízzel, mint a hagyományos cserép. Az esővizet lepergeti magáról acserepes-lemez, a vízhatlan külső bevonatának köszönhetően. Ezáltal pedig,számtalan más egyéb előny mellett azt is elérhetjük, hogy a cserepes-lemezünknem fog mohásodni sem.

7. Bá
rki megrendelhetia tetőfedés-cserét, sőt az anyagbeszerzés fáradalmai sem Önt terhelik. Ha idősrokonunk lakik egyedül a házban például, akkor sem kell a szervezésen aggódni. Hiszen - a hagyományostetőcsere során megszokott eljárással ellentétben - cégünk a munkafolyamat összeslépését, így az anyagbeszerzést is önállóan elvégzi, így a nagymamánknakegyetlen cserepet sem kell megemelnie.

8. Takarékos. Nem tagadjuk, és nem is szégyelljük ezt: a cserepes lemez töredékébe kerül a hagyományos cserépnek, főleg, ha a munkafolyamat költségeitis számoljuk. Már pedig, ha valamit kis pénzből is ugyanolyan jól meg lehetoldani, miért ne tennénk úgy?

Láthatjuktehát, hogy van olyan lehetőség, mellyel rengeteg időt, pénzt és idegeskedésttakaríthatunk meg, ráadásul ugyanolyan jó, ha nem jobb is, mint a hagyományoscserép. Érdemes tehát alaposan meggondolni, hogy melyik tetőfedő anyagotválasszuk, hiszen a cserepes lemezzel sokat spórolhatunk, szebb végeredménnyel.