Blog

A cserepes lemez vagy hagyományos cserép?

A cserepes lemez vagy hagyományos cserép?
 
Tudjon meg többet a cserepes lemezekről és annak gyakorlati hasznáról. Ha a tetőfedésről beszélünk, akkor mindenkinek a hagyományos cserép az, ami eszébe jut. A cserép egy megszokott, hagyományos tetőfedési eszköz. De mi van a változással? A fejlődéssel? Hiszen ma már egy olyan világban élünk ahol minden változik egyre praktikusabb, olcsóbb, előnyösebb termékek kerülnek a vásárlók elé. Így van ez a cserépnél is megjelent hazánkban is egy új tetőfedési forma a cserepes lemez.
 
Az új tetőfedő a cserepes lemez.
 
Mi az a cserepes lemez? Nagyvalószínűséggel már Ön is látott ilyet! Gondoljon csak egy gazdasági, vagy irodaépületre, gyárakra, bevásárló központok tetejére. Az, amit ott megpillantott az bizony cserepes lemez. Mi oka van annak, hogy ezeken az épületeken a hagyományos cserép helyett a lemeztetőket részesítették előnyben. A válasz egyszerű: A lemeztető olcsó, tartós, és villámgyorsan fel lehet helyezni a tetőre. Ez a három nyomós indok már önmagában elég lenne arra, hogy a lemeztető mellett döntsünk mi is, de az érveknek még nincs vége.
 
A mutatós cserepes lemez.
 
Sőt mára már odáig fejlődött a cserepes lemez gyártása, hogy esztétikailag is, a szép kategóriába sorolhatók ezek a tetőfedők. Vegyük sorra milyen előnyben lesz részünk, ha cserepes lemezt vásárolunk házunk tetejére: Könnyű: A cserepes lemezzel fedett tető súlya akár tizede egy hagyományos tető súlyának. Így a tetőre nehezedő nyomás mértékét csökken. Sőt ha palatetővel rendelkezik otthona, akkor akár erre is teheti a cserepes lemezt, amit cseréplécekkel rögzítenek régi palatetőjéhez. Tiszta: Felszíni egyenletességének köszönhetően, tisztább, mint a hagyományos cserép. Az esővíz a mohát lemossa róla. Viharálló: A cserepes lemezek szinte teljesen viharállóak, és az erős szélnek is ellenállnak, az erős rögzítésnek köszönhetően.
 
Megfelelő rögzítés.
 
Vízhatlan: A legnagyszerűbb és leghasznosabb előnye pedig a hagyományos cserepekkel szemben a cserepes lemezeknek, hogy teljesen vízhatlan, nem szív fel semmi vizet. Ellentétben a hagyományos cseréppel, amely a vizet magában tartva egy fagy után súlyos károkat okozhat. A fém alapanyagú cserepes lemez esetében ez a fajta fagykár maximálisan kiküszöbölhető. Általában vonakodunk az újtól, a megszokottat a régit választjuk legtöbb esetben. De a tetőfedésnél induljon el a cserepes lemezek új iránya felé, hiszen a fent említett előnyök sorát élvezheti, ha lecseréli régi tetőcserepét.