Blog

A Lindab tető legfontosabb előnyei

Akár új háza építéséről, akár meglévő otthona külső felújításáról van szó, mindkét esetben elgondolkodtató, hogy milyen fedőelemet alkalmazzon a tetőfedésre, hiszen hagyományos cseréptől, zsindelyen át, egészen az újkori vívmányoknak köszönhető svédacél alapanyagú cserepes-lemezek széles választékáig terjed a paletta.

tetőfedés során hosszútávra kell terveznie, időtálló megoldásban kell gondolkodnia. Senki előtt nem titok, hogy az épületek esetében a legnagyobb igénybevételnek a tetők vannak kitéve. A természeti körülmények,  környezeti hatások valamennyien hatnak rá, hiszen esik az eső, süt a nap, mely UV sugarakat bocsát ki és fúj a szél, valamennyi természeti elem hatást gyakorol a tetőre.  Ezek mellett még teherbírónak is kell lennie a tetőnek, hiszen télen még akár a vastag hó és jégtakaró is rátelepedhet. A Lindab-tető készítése során cserepes lemezt használnak.

Miért vált a Lindab cserepes-lemez olyan népszerűvé a házépítők körében?

cserepes-lemez egyik legelőnyösebb tulajdonsága, hogy könnyű. A majdhogynem pehelykönnyű cserepes lemez négyzetmétere körülbelül öt kilogrammot nyom, ellentétben az ehhez képest csaknem tízszeres súllyal bíró hagyományos cserepekkel.

cserepes-lemez kivitelezés szempontjából sokkal gazdaságosabb, mivel itt szinte nem is keletkezik selejt és maradék törmelék, annak következtében, hogy méretre szabottan lehet legyártatni a szükséges mennyiséget. Ebből következően a járulékos költségek is csökkenhetnek, például, ha nem kell többletet rendelni, akkor a szállított súly, így a fuvardíj is csökkenhet.

Lindab tetők sokkal biztonságosabbak, mint a hagyományos cserépből készült tetők, mivel kis súlyukból és könnyű szerkezetükből adódóan könnyebben ellenállnak a viharok okozta elemi károknak. Fémes szerkezetüknek köszönhetően vízhatlanok, ellentétben a kisebb vízmennyiséget felszívó cseréptetőkkel, így a fagykár sem okozhat problémát a cserepes lemezekben.

Mivel az előre tervezés jóvoltából méretre szabottan, akár nagy táblákban is lehet szállítani a tetőfedéshez szükséges cserepes lemezeket, így a szerelése sokkal gyorsabb, mint az időigényes hagyományos cseréprakásé.

Mivel a cserepes-lemez felülete sima, így nehezebben ragad meg rajta a por, a piszok vagy akár a moha, ezért sokkal tisztábban tudja tartani, mint a hagyományos cseréptetőt. Csúszós felületéből adódóan még a hóréteg is hamarabb eltűnik róla.

A Lindab cserepes lemezek egyedivé varázsolják a tetőt, hiszen változatos szín és formavilággal gyártják őket, a hagyományos színektől, a rusztikuson keresztül, egészen a legmodernebb dizájnnal ellátott kivitelig, hagyományos magasabb és kevésbé megszokott alacsonyabb hullámú változatban is. Matt felület esetén jobban fog hasonlítani a normál tetőkre, de fényes felületeket is lehet választani a széles termékpalettából.

Talán egyetlen hátrányként a Lindab-tető esetén a zajosságot szokták megfogalmazni. Fémes anyagából adódóan jobban hallatszik rajta az esőkopogás. Azonban ez megfelelő fóliázással és tetőszigeteléssel optimálisra csökkenthető.