Blog

A Lindab tető legfontosabb előnyei

Akár újháza építéséről, akár meglévő otthona külső felújításáról van szó, mindkétesetben elgondolkodtató, hogy milyen fedőelemet alkalmazzon a tetőfedésre, hiszen hagyományoscseréptől, zsindelyen át, egészen az újkori vívmányoknak köszönhető svédacélalapanyagú cserepes-lemezek széles választékáig terjed a paletta.

tetőfedés soránhosszútávra kell terveznie, időtálló megoldásban kell gondolkodnia. Senki előttnem titok, hogy az épületek esetében a legnagyobb igénybevételnek a tetőkvannak kitéve.A természetikörülmények,  környezeti hatások valamennyien hatnak rá, hiszen esik azeső, süt a nap, mely UV sugarakat bocsát ki és fúj a szél, valamennyitermészeti elem hatást gyakorol a tetőre.  Ezek mellett még teherbírónakis kell lennie a tetőnek, hiszen télen még akár a vastag hó és jégtakaró isrátelepedhet. A Lindab-tető készítése során cserepes lemezt használnak.

Miért vált a Lindab cserepes-lemez olyannépszerűvé a házépítők körében?

cserepes-lemez egyik legelőnyösebbtulajdonsága, hogy könnyű. A majdhogynem pehelykönnyű cserepes lemeznégyzetmétere körülbelül öt kilogrammot nyom, ellentétben az ehhez képestcsaknem tízszeres súllyal bíró hagyományos cserepekkel.

cserepes-lemez kivitelezésszempontjából sokkal gazdaságosabb, mivel itt szinte nem is keletkezik selejtés maradék törmelék, annak következtében, hogy méretre szabottan lehetlegyártatni a szükséges mennyiséget. Ebből következően a járulékos költségek iscsökkenhetnek, például, ha nem kell többletet rendelni, akkor a szállítottsúly, így a fuvardíj is csökkenhet.

Lindab tetők sokkalbiztonságosabbak, mint a hagyományos cserépből készült tetők, mivel kissúlyukból és könnyű szerkezetükből adódóan könnyebben ellenállnak a viharokokozta elemi károknak. Fémes szerkezetüknek köszönhetően vízhatlanok,ellentétben a kisebb vízmennyiséget felszívó cseréptetőkkel, így a fagykár semokozhat problémát a cserepes lemezekben.

Mivel azelőre tervezés jóvoltából méretre szabottan, akár nagy táblákban is lehet szállítania tetőfedéshez szükséges cserepes lemezeket, így a szerelése sokkal gyorsabb, mint az időigényeshagyományos cseréprakásé.

Mivela cserepes-lemez felülete sima, így nehezebben ragad meg rajta a por, apiszok vagy akár a moha, ezért sokkal tisztábban tudja tartani, mint ahagyományos cseréptetőt. Csúszós felületéből adódóan még a hóréteg is hamarabbeltűnik róla.

ALindab cserepes lemezek egyedivé varázsolják a tetőt, hiszen változatos szín ésformavilággal gyártják őket, a hagyományos színektől, a rusztikuson keresztül,egészen a legmodernebb dizájnnal ellátott kivitelig, hagyományos magasabb éskevésbé megszokott alacsonyabb hullámú változatban is. Matt felület eseténjobban fog hasonlítani a normál tetőkre, de fényes felületeket is lehet választania széles termékpalettából.

Talánegyetlen hátrányként a Lindab-tető esetén a zajosságot szokták megfogalmazni. Fémes anyagábóladódóan jobban hallatszik rajta az esőkopogás. Azonban ez megfelelő fóliázássalés tetőszigeteléssel optimálisra csökkenthető.