Blog

Cserepeslemez tetőfelújítás és tetőjavítás - kedvező árak mellett!

Az összes típusú házfelújítási folyamatok között egyértelműen előnyt és nagyobb figyelmet tekint magának a tetőfelújítás. Hiszen egy korábban rosszul kivitelezett cserepes lemez tetőfedés iszonyú károkat okozhat az évek múltával az otthonodban, ezért ez az a terület, amelyről nagyon fontos minél többet tudnod és amelyre nagyon érdemes minél inkább figyelmet fordítanod. Ha úgy gondolod, hogy már ráférne a tetődre egy kis felújítás vagy javítás, akkor fontos figyelembe venned a most következő tippeket mielőtt belevágnál a tetőfelújítás és tetőjavítás munkálataiba.

Milyen anyagot válassz? - Cserepeslemez tetőfedés előnyei!

tetőfedő anyag kiválasztása az adott ház helyszínétől és a saját, egyéni ízlésedtől is függ. Ezekkel párhuzamosan a tetőmagasság is befolyásolja az anyag kiválasztást, ugyanis van, ahol meredekebb, és akad ahol alacsonyabb tetőhöz szükséges anyagot találni.

Most elmondjuk Önnek, hogy miért a cserepes lemez tetőfedő anyag lesz a legjobb választás! Először is a cserepeslemez egy roppant tartós anyag. Rengetegen azért félnek eleinte a cserepes lemeztől, hiszen úgy vélik, nem fogja kiállni eléggé az idő próbáját. Azonban az árához viszonyítva, a tartóssága is megfelelő. A Lindab-tető berendezéseket például nem szükséges gyakrabban cserélni, mint amilyen gyakran egy átlagos család felújítja a házát, a Lindab-tető vagy cserepes lemez átlagos élettartama ugyanis akár még 40 év is lehet.

Másodjára, a cserepeslemez roppant esztétikus és modern. Hiszen azt mindenki tudja, hogy Önnek is számít, hogy az új tetőfedés egy szép látványt nyújtson, hogy mosolyogjunk mindig, amikor kilépünk a házból? Napjaink modern technológiának hála, a cserepeslemezek lényegesen szebbek, messziről már nagyon nehézkesen lehetséges őket megkülönböztetni egy vadonatúj cseréptől. A cserepes lemez egy régi építésű házat teljesen újjá fogja varázsolni, az újaknak pedig segít megőrizni a szépségét. A cserepes lemezből kivitelezett tetőfedés tökéletesen illeszkedik olyan, új építésű házakra is, amelyeknek összképét a hagyományos cserép nagy mértékben rontaná. 

Mire fontos figyelned a tetőfelújítás és tetőjavítás esetén?

tetőfelújítás és tetőjavítás folyamata során a legtöbb esetben általában a korábbi tetőfedő anyagot teljes mértékben eltávolítják. Éppen emiatt az új réteg felhelyezése során figyelembe szükséges venned azokat a szempontokat, mint a súly, hiszen nagyon nem mindegy, milyen anyag volt az új tetőfedő anyagod előtt. Ha esetleg könnyű faanyag tetővel rendelkeztél, akkor a tetőszerkezet nem fogja elbírni egy palatető súlyát. Tetőjavítás esetén sose kövesd el azt a hibát, hogy a tetőszerkezet hibáit nem korrigálod az új tetőfedés folyamata előtt. Az apróbb és nagyobb szabálytalanságok kiküszöbölése során sokkal tartósabb lesz a tetőfelújítás. Fontos továbbá a hulladék csökkentése is, hiszen ha a tető rétegezése mellett döntesz, és nem a régi anyag eltávolítása mellett, akkor az egyértelműen sokkal kevesebb hulladékkal jár majd, bár nem minden helyzetben lesz kifizetődő.

A tetőfelújítás és tetőjavítás folyamata

Ha sikerül megérteni a tetőfelújítás és tetőjavítás teljes folyamatát, akkor sokkal egyszerűbben hozol majd meg döntéseket vele kapcsolatban és könnyebben tudod majd irányítani a szakembereket is a elképzeléseiddel kapcsolatban.

Egy áltagos, közepes méretű, profin kivitelezett tetőfedés nagyjából 3-4 napot fog igénybe venni.

Először is a régi tetőcserepek, zsindelyek eltávolításával kezdik majd meg a munkát tetőfedő szakembereink, majd ezeket egy konténerben összegyűjtik, ezután pedig a régi, elhasználódott szegélyeket is eltávolítják. A következő lépés a kisebb nagyobb hibák kijavítása. A rosszul kivitelezett gerendák cseréje ugyanúgy a tetőfelújítás részéhez sorolhatóak. Fontos lehet arról is gondoskodni, hogy megvéded már előre az olvadó jég okozta károktól a tetőd. Ehhez egy speciális védőréteget telepíthetünk a tetőre, ezért a beszivárgó víz nem áztatja el majd azt. Ezután az úgynevezett tetőfedő papírt helyezik fel a szerkezetre, ezért a nagy esőzések sem fognak majd kárt okozni. Majd a tető széle körül elhelyezik a szegélyt. Ha fontos, akkor pedig új esőelvezetőt helyeznek majd fel, amelyet a tetőfedélhez szögelnek, ezután pedig lezárják, majd az eresztől a csúcs felé haladva felhelyezik a zsindelyeket. Az összes nyílás esetében különös odafigyelésre van szükség, hiszen itt szivároghat be a víz esőzésekkor. Ezt követően beszerelik a tetőgerinc szellőzőnyílását, hiszen ez majd elősegíti a tetőtér légáramlását és hatalmas szereppel bír a forróság megakadályozásában, valamint a téli problémák elkerülésében. Majd pedig, ha már feltelepítettek minden fontos elemet, jöhet a takarítás.