Kétszeres állókorcos technológia és egyedi bádogos szerkezetek

Beorna Kft.

Kétszeres állókorcos technológia, egyedi bádogos szerkezetekA kétszeres állókorcos technológia tulajdonságai, jellemzői néhány mondatban.


  • Ha ránézünk, finom raszterképet mutat a korcok vékony vonala.


  • Harmonikusan illeszkedik a tradicionális és a modern építészeti formanyelvhez egyaránt.


  • Nemcsak egyenes, hanem konvex és konkáv íveltségű tetőidomok, valamint kúpos felületek is lefedhetők vele.


  • Már 3º tetőlejtéstől alkalmazható (Magyarországon: min. 5º, azaz 8,8 %).


  • A tetőfedési munkák egyszerűen, és gazdaságosan kivitelezhetőek a sokéves tapasztalattal rendelkező tetőfedő mester által.


  • A hosszirányú korcolt lemezkapcsolat "fokozottan vízzáró".


  • Géppel előprofilozott lemezsávokból készíthető el.


A fedési lemezsávok szokásos legnagyobb hosszúsága 10 m, valamint, ha hosszabb lemezsávokra van szüksége a megrendelőnek, akkor ennek alkalmazása csak egyeztetés kérdése a kivitelezővel.


Kétszeres állókorcos tetőfedés.

A cink anyagból készült kétszeres állókorc technológia az egykori "Hohlfalz", ill. az egyszeres állókorc továbbfejlesztett változatának tekinthető. 1899-ben szerepelt először a szakirodalomban, mint előnyben részesített választás a 25° alatti hajlásszögű tető rendszerek esetén. A minimális lejtés itt 3 ° (kb. 5,2%). A "kétszeres állókorc", mint elnevezés egy klasszikus lemezkapcsolati módot takar, ahol az egymás melletti lemezsávok kapcsolata ki van emelve a vízfolyás síkjából. Nemzetközi viszonylatban is a 25 mm magas előprofilozott kettős, vagy kétszeres állókorc tetőfedés technológia a legelterjedtebb. 

Korclezáró géppel, vagy manuálisan, egy erre szolgáló célszerszámmal végzik az előprofilozott lemezsávok hosszanti korcainak a lezárását. Kétszeres állókorcos fedéssel konvex ívesítésű dongatetőket, vagy akár konkáv íveltségű felületeket is le tudnak fedni a teőfedéssel foglalkozó cégek. Ez a tetőfedési eljárás – a kapcsolatok finom rajzolatának, valamint a csomópontok változatos kialakítási lehetőségeinek köszönhetően – a hagyományos építészeti formavilágnak éppen olyan természetes eleme, mint a mai modern épületeknek.

Tudjon meg többet erről a szolgáltatásról, kapcsolat !


Kétszeres állókorcos technológia, egyedi bádogos szerkezetek