Kétszeres állókorcos technológia és egyedi bádogos szerkezetek

Kétszeres állókorcos technológia és egyedi bádogos szerkezetek

Kétszeres állókorcos technológia és egyedi bádogos szerkezetek

Kétszeres állókorcos technológia, egyedi bádogos szerkezetekA kétszeres állókorcos technológia tulajdonságai, jellemzői néhány mondatban.


  • Ha ránézünk, finom raszterképet mutat a korcok vékony vonala.


  • Harmonikusan illeszkedik a tradicionális és a modern építészeti formanyelvhez egyaránt.


  • Nemcsak egyenes, hanem konvex és konkáv íveltségű tetőidomok, valamint kúpos felületek is lefedhetők vele.


  • Már 3º tetőlejtéstől alkalmazható (Magyarországon: min. 5º, azaz 8,8 %).


  • A tetőfedési munkák egyszerűen, és gazdaságosan kivitelezhetőek a sokéves tapasztalattal rendelkező tetőfedő mester által.


  • A hosszirányú korcolt lemezkapcsolat "fokozottan vízzáró".


  • Géppel előprofilozott lemezsávokból készíthető el.


A fedési lemezsávok szokásos legnagyobb hosszúsága 10 m, valamint, ha hosszabb lemezsávokra van szüksége a megrendelőnek, akkor ennek alkalmazása csak egyeztetés kérdése a kivitelezővel.


Kétszeres állókorcos tetőfedés.

A cink anyagból készült kétszeres állókorc technológia az egykori "Hohlfalz", ill. az egyszeres állókorc továbbfejlesztett változatának tekinthető. 1899-ben szerepelt először a szakirodalomban, mint előnyben részesített választás a 25° alatti hajlásszögű tető rendszerek esetén. A minimális lejtés itt 3 ° (kb. 5,2%). A "kétszeres állókorc", mint elnevezés egy klasszikus lemezkapcsolati módot takar, ahol az egymás melletti lemezsávok kapcsolata ki van emelve a vízfolyás síkjából. Nemzetközi viszonylatban is a 25 mm magas előprofilozott kettős, vagy kétszeres állókorc tetőfedés technológia a legelterjedtebb. 

Korclezáró géppel, vagy manuálisan, egy erre szolgáló célszerszámmal végzik az előprofilozott lemezsávok hosszanti korcainak a lezárását. Kétszeres állókorcos fedéssel konvex ívesítésű dongatetőket, vagy akár konkáv íveltségű felületeket is le tudnak fedni a teőfedéssel foglalkozó cégek. Ez a tetőfedési eljárás – a kapcsolatok finom rajzolatának, valamint a csomópontok változatos kialakítási lehetőségeinek köszönhetően – a hagyományos építészeti formavilágnak éppen olyan természetes eleme, mint a mai modern épületeknek.

Tudjon meg többet erről a szolgáltatásról, kapcsolat !


Kétszeres állókorcos technológia, egyedi bádogos szerkezetek