Cserepes lemez vagy hagyományos cserepes tetők fedése?

Tudjon meg többet a cserepeslemez, cserepes tetők fedése kivitelezéséről és annak gyakorlati hasznáról. Ha a tetőfedésről beszélünk, akkor mindenkinek a hagyományos cserép az, ami eszébe jut. A cserép egy megszokott, hagyományos bádogos eszköz. De mi van a változással? A fejlődéssel? Hiszen ma már egy olyan világban élünk ahol minden változik egyre praktikusabb, olcsóbb, előnyösebb termékek kerülnek a vásárlók elé. Így van ez a cserépnél is megjelent hazánkban is egy új bádogos forma a cserepeslemez.

Az új tetőfedő a cserepes lemez.

Mi az a cserepeslemez gyártás? Nagyvalószínűséggel már Ön is látott ilyet! Gondoljon csak egy gazdasági, vagy irodaépületre, gyárakra, bevásárló központok tetejére. Az, amit ott megpillantott az bizony cserepeslemez felrakása. Mi oka van annak, hogy ezeken az épületeken a hagyományos cserép helyett a lemeztetőket részesítették előnyben. A válasz egyszerű: A lemeztető olcsó, tartós, és villámgyorsan fel lehet helyezni a tetőre. Ez a három nyomós indok már önmagában elég lenne arra, hogy a lemeztető mellett döntsünk mi is, de az érveknek még nincs vége.

A mutatós cserepes tetők fedése.

Sőt mára már odáig fejlődött a cserepes lemez gyártása, hogy esztétikailag is, a szép kategóriába sorolhatók ezek a bádogosok. Vegyük sorra milyen előnyben lesz részünk, ha cserepeslemezt vásárolunk házunk tetejére: Könnyű: A cserepes lemezzel fedett tető súlya akár tizede egy hagyományos tető súlyának. Így a tetőre nehezedő nyomás mértékét csökken. Sőt ha palatetővel rendelkezik otthona, akkor akár erre is teheti a cserepeslemez árak, amit cseréplécekkel rögzítenek régi palatetőjéhez. Tiszta: Felszíni egyenletességének köszönhetően, tisztább, mint a hagyományos cserepeslemez. Az esővíz a mohát lemossa róla. Viharálló: A cserepes lemezek szinte teljesen viharállóak, és az erős szélnek is ellenállnak, az erős rögzítésnek köszönhetően. Tetőfedő Budapesten!

Megfelelő rögzítés.

Vízhatlan: A legnagyszerűbb és leghasznosabb előnye pedig a hagyományos cserepekkel szemben a cserepes lemez, hogy teljesen vízhatlan, nem szív fel semmi vizet. Ellentétben a hagyományos cseréppel, amely a vizet magában tartva egy fagy után súlyos károkat okozhat. A fém alapanyagú cserepes lemez esetében ez a fajta fagykár maximálisan kiküszöbölhető. Általában vonakodunk az újtól, a megszokottat a régit választjuk legtöbb esetben. De a tetőfedés, induljon el a cserepes lemezek új iránya felé, hiszen a fent említett előnyök sorát élvezheti, ha lecseréli régi tetőcserepét. Bádogos, bádogozás!