Hogyan zajlik a folyamat?

cserepeslemez egy teljes mértékben megfelelő minőséggel rendelkező tetőfedő anyag.  Az egyik sajátossága között említhető, hogy mintázata valódi cseréptető látszatát kelti, azonban tökéletes választás új épületek fedéséhez, továbbá régi házak tetőfelújításához is.

Az összes nagy házfelújítási folyamat között mindenek előtt előnyt élvezhet a tetőfelújítás. Egy nem megfelelően kivitelezett, elöregedett tető iszonyú károkat képes okozni otthonunkban, emiatt ez az a terület, amelyről ajánlott lehet minél többet tudni és amire érdemes minél inkább figyelmet szentelni.

Melyek a cserepeslemez tetőfedés alkalmazásának előnyei?

cserepes lemez kiváló minőségű, horganyzott acélból készül, ezáltal a teherbírása roppant nagy. Tömegük is kicsinek mondható, hiszen mindössze 5 kg/m2, nem terheli meg a tetőnk szerkezetét. A lemezek igény szerinti hosszúságban kiviteleződnek, ezáltal a hulladék minimálisra csökken. A cserepes lemez tetőfedés továbbá  1 méter fedési szélességű, a maximális hossza pedig nagyjából 6 méter. A tetszőleges méretben kivitelezett lemez akár egy darabban is felszerelhető a tetőlécekre, amellyel pedig rengeteg időt és energiát lehetünk képesek megspórolni.

Akár már 14 fokkal rendelkező hajlásszögű tető esetében is remekül használható. Több típusú felületen is alkalmazható. Széles színválasztékkal rendelkezik, ennek köszönhetően pedig esztétikus kiegészítő lehet, könnyű harmonizálni a homlokzattal. A lemezek bevonati rendszerének hála nem szükséges a jövőben semmilyen karbantartás. Használható vele párhuzamosan páraáteresztő fólia is, amely tökéletes vízzáró, ami elvezeti a felgyülemlett kondenzvizet és ezzel egyidejűleg pedig átereszti a levegőt.

A cserepes lemezek bevonati rendszerüknek hála a tetővel kapcsolatos karbantartás folyamatát sem igénylik meg, és élettartamuk is roppant hosszúnak tekinthető, nagyjából 30 vagy 40 év is akár.

Egész évben kedvező tetőfedés árak!

A tető felújításának teljes folyamata

Ha összegezzük a teljes folyamatot, akkor egyszerűbben hozunk meg majd döntéseket, és könnyebben irányíthatjuk a szakembereket is. A közepes mérettel rendelkező, profin kivitelezett tetőfedés 3 vagy 4 napot vehet igénybe.

A régebbi tetőcserepek, zsindelyek eltávolítása az első lépés. Ezeket összegyűjtik majd egy konténerben, ezt követően pedig a régi, elhasználódott szegélyeket is eltávolítják majd. A következő pedig, hogy a kisebb nagyobb tetővel kapcsolatos hibákat kijavítják. A nem megfelelő gerendák kijavítása ugyanúgy a tetőjavítás folyamatának a részese.

Nem árt, ha már előre megvédjük az olvadó jég eredményezte károktól a tetőnket. Ennek alkalmára egy különleges védőréteget hozunk létre a tetőre, ezáltal a beszivárgó víz nem károsítja el majd a fát. Ezután pedig az úgynevezett tetőfedő papírt helyezzük fel a szerkezetre, ezáltal a nagy esőzések sem eredményeznek majd kárt.

A tető széle körül elhelyezzük a szegélyt, majd szükség esetén új esőelvezetőt helyezünk fel, amelyet a tetőfedélhez szögelnek, ezt követően pedig lezárják. Az eresztől a csúcs felé haladva felvisszük a zsindelyeket, majd a különböző nyílások során, mint a tetőablakok, kémény, szellőzőnyílások nagyon erős odafigyelésre lesz szükség, ugyanis ezen a helyen szivároghat be a víz esőzése során.

Ezt követően pedig beszereljük a tetőgerinc szellőzőnyílását, és ez pedig segíti majd a tetőtér légáramlását és nagy szereppel rendelkezik a forróság megakadályozása során is, valamint a téli problémák elhárításában is. Idősebb tetők esetében nem feltétlenül telepítjük ezeket, viszont egy tetőfelújítás során ajánlott lehet számolni velük. Ha telepítettünk minden fontos elemet, akkor pedig következhet a takarítás! Bádogos munkaTetőfedő,