Milyen előnyei és hátrányai lehetnek a bádogos tetőfedésnek?

Minden bádogos tetőfedés rendelkezik a maga előnyeivel és hátrányaival, éppen ezért nem árulunk el meglepetést azzal, hogy ez alól a bádogozás sem kivétel. Vannak, akik előnyben részesítik mindennel szemben ezt az eljárást, valamint akadnak, akik azzal sincsenek tisztában, hogy milyen teendőkkel is jár ez a rengeteg fémlemez, kerámiacserép és betonvariáció között. Hiszen ahhoz kétség sem fér, hogy a tetőfedés folyamatát illetően napjainkban rengeteg lehetőség rejlik. A szóban forgó kérdés csupán csak annyi, hogy milyen előnyök és hátrányok figyelembe vételével érdemes meghoznunk ezt a döntést?

Miért fontos, hogy a tetőfedés előnyeivel és hátrányaival is tisztában legyünk?

Az előnyök és hátrányok egymással történő párhuzamba állítása azért egy remek ötlet, hiszen ezáltal rövid idő leforgása alatt teljes képet nyerhetünk a szóban forgó témakörről. Ebből kifolyólag, ha a teljesen átlátható a dolog, akkor a döntés meghozatala is egyszerűbb lesz. Természetesen sok esetben így sem könnyű meglépni az első lépést, hiszen egy ilyen mértékű beruházás hatalmas anyagi kiadásokkal jár együtt. Azonban az is kétségtelen szempont, hogy ez a típusú minőség nem egy évig fog fennállni. Évtizedeken keresztül tudjak majd élvezni azokat az előnyöket, amelyeket a kiválasztott alapanyag és persze a kivitelezés milyensége együttesen kínálnak majd számunkra. Bádogos munka itt!

Viszont, ha nem vagyunk jártasak a tetőfedés témakörében, akkor kire szükséges hallgatnunk? Természetesen egy tapasztalt bádogos és tetőfedő szakemberre. Soha sem megfelelő ötlet félig-meddig megbízható forrásokra hagyatkozni és ilyen megállapításokra alapozni a beszerzést. A tévedés lehetősége hiszen ezáltal túlságosan nagy lehet. Azonban ha a folyamat teljes részét hozzáértő szemek kísérik majd végig, akkor lehetetlen pórul járni majd. Referencia munkáink itt!

Miért népszerű választás a bádogos tetőfedés?

A bádogtető abból kifolyólag népszerű, hogy könnyű. A könnyűsége nem csupán súly esetében érhető pontosan, hanem a megmunkálás milyenségét tekintve is. A vágás, a hajlítás, tehát a munka folyamán felmerülő formálás nem okozhat kihívást. Továbbá azért oly népszerű, hiszen sokszínű, ugyanis a színezhető lemezekből adódóan nem mindennapi látványt tudnak varázsolni a tetőnkre. A technológia előre haladása azt is lehetővé tette, hogy a fémlemezek olyan bevonatban tudjanak részesülni, amely az adott környezettel teljes mértékben harmonizálhat majd.

A különböző fémek együttes alkalmazása nem ajánlatt, hiszen ellenkező helyzetben a korrodálódás veszélye nagymértékben fenn fog állni. Az esővizet akár össze is lehet vele gyűjteni a tetőn. Azonban, amely az előnyökön túl hátrányként is megemlíthető, az az a tény, hogy ez a típusú tetőfedés utólagosan, kiegészítésként nem kivitelezhető! Tehát az előző tető teljes eltávolítása szükséges lesz minden esetben.

Milyen tetőfedés árakkal számolhatunk?

tetőfedés árak kalkulálása során az egyszerű szállíthatóság, a formázhatóságból adódó egyszerűség is egyaránt kétségtelenül az árakat befolyásoló tényezők. A legtöbb esetben 4000 forint körül kezdődik meg a számolás, de a tízezres tételek sem ritka esetben fordulnak elő. Pontosan ebből adódóan, a nagymértékű különbségért nem ajánlott tippelgetni.

Ezért szükséges egy profi bádogos szakember véleményét elkérni, aki először is professzionális árajánlattal tehet pontot a tippelgetések végére, továbbá feltárhat olyan részleteket a beszerzéssel, beépíttetéssel kapcsolatban, amelyek alapesetben nagy valószínűség szerint rejtve maradhattak volna.

Ha az összes folyamat összeállt, valamint összehasonlítva az előnyök és hátrányok listáját az a végkövetkeztetés kerül levonásra, hogy a fémtető nagyon is megtérülő, méltányos ötlet, akkor nem lesz már más hátra, mint a kivitelezés folyamata.

A garancia ebben a helyzetben ugyan maximum tíz évre becsülhető meg, azonban ez nem azt jelenti, hogy ennyi időre szól a bádogtető funkcionálása is. Cserepes lemez, cserepeslemez itt!

Továbi cikkek itt!